מומלצי נענע 10 
הורסקי: "בקרוב נראה הפחתה משמעותית של כמויות הסוכר במזון" 

הורסקי: "בקרוב נראה הפחתה משמעותית של כמויות הסוכר במזון"

 
מומלצי נענע 10 |
 

מתי הייתה הפעם האחרונה שהוספתם סוכר - לקפה, ליוגורט, לעוגה או לכל מזון או משקה אחר? סביר להניח שזה קרה לא מזמן. לצערנו, הסוכר – שנחשב בעיני רבים לבעיה הגדולה ביותר בתחום התזונה והמזון - הפך כבר מזמן לחלק בלתי נפרד מהתפריט היומי שלנו, על אף הרצון הטוב להפחית את השימוש בו

 
 
 
 
 
 
 
 
 
הורסקי. "הטכנולוגיה של דומתוק פורצת דרך"
 הורסקי. "הטכנולוגיה של דומתוק פורצת דרך"   צילום: יחצ 
 
 

אין ספק שבשנים האחרונות עלתה המודעות לצריכה מופחתת של סוכר; יותר צרכנים דורשים מחברות המזון להפחית את כמויות הסוכר, רגולטורים ברחבי העולם מחוקקים חוקים ותקנות המחייבים חברות מזון לצמצם את כמות הסוכר ואף לציין את כמות הסוכר על גבי האריזות.

 

 

הפחתת הסוכר עד 40 אחוז, מבלי לפגוע בטעם


"בעקבות העובדה שמגמה זו הולכת וגוברת, לחברות המזון השונות אין יותר מדי ברירות - הן נאלצות לצמצם את כמויות הסוכר במזון ולמצוא פתרונות יצירתיים אחרים תוך שמירה על טעמם ואיכותם של המוצרים", ציין גיל הורסקי, מנהל גלובלי בכיר לשיווק בחברת מונדלייז העולמית. כחלק מהצורך הזה, פיתחה חברת הסטארטאפ הישראלית דומתוק (DouxMatok) סוג של סוכר, המאפשר, על פי טענתה, להפחית עד 40 אחוז מתכולת הסוכר המקורית במוצרים שונים, תוך שמירה על טעמם המתוק של המוצרים.

 

 
 
גיל הורסקי (Gil Horsky). "צרכנים דורשים פחות סוכר במזון"
 גיל הורסקי (Gil Horsky). "צרכנים דורשים פחות סוכר במזון"   צילום: יחצ 
 

דומתוק, שהודיעה לאחרונה על השלמת סבב גיוס A בסך של 8.1 מיליון דולרים בהובלת קרן פיטנגו ובהשתתפות גיל הורסקי, פיתחה למעשה, פלטפורמה של טכנולוגית מזון, המובילה בצורה ממוקדת ומדויקת טעמים אל קולטני הטעם. בעזרת שימוש בטכנולוגיה זו, ניתן להוביל בצורה יעילה יותר מולקולת סוכר באמצעות מינרל הנושא אותו אל קולטני הטעם המתוק.

 

לאחרונה, דן הורסקי בנושא טעמם של מוצרי מזון והצורך לפתח פתרונות להפחית סוכר במסגרת הרצאות שונות שהעביר. הורסקי,חבר דירקטוריון ומשקיע-מייסד בדומתוק, הבהיר כי "טעמם של המוצרים שמהם הופחת הסוכר עד 40 אחוז לא ייפגע כלל ולא יהיו כל טעמי לוואי".  על פי החברה, הערך הקלורי ורמות הסוכר של מוצרי מזון יורד באופן משמעותי, זאת על ידי מקסום יעילות הובלת הסוכר לקולטני הטעם, וכן על ידי העצמת מסר המתיקות המשודר למוח. התהליכים שתוארו כאן מובילים לתחושת מתיקות חזקה יותר הנשארת לזמן רב יותר. התוצאה: ההנאה של הצרכן והסיפוק מוגברים בצורה משמעותית.

 

 

הורסקי: "הפיתוח צפוי לחולל מהפכה בענף המזון"


"את הסוכר מייצרת החברה תוך שימוש בעקרונות של כימיה ירוקה בת-קיימא, תוך עמידה בתקנות ה-FDA והאיחוד האירופי למוצרי מזון", הסביר הורסקי על המאפיינים הטכנולוגיים שבפיתוח. "בעזרת הטכנולוגיה של דומתוק אני צופה עתיד בריא יותר לצרכני מזון ברחבי העולם. צרכנים ייהנו מהמזון שהם אוהבים, מאותו הטעם, עם פחות סוכר באופן משמעותי. הפיתוח צפוי לחולל מהפכה בענף המזון".

 

בכספים שגייסה, מתכוונת החברה להשתמש לטובת מסחור הפתרון שלה להפחתת הסוכר, זאת עד סוף שנת 2018. בנוסף, בשל ההצלחה במבחני הטעימה, פועלת החברה בשיתוף פעולה עם חברות בינלאומיות בתחום המזון, המשקאות והסוכרים, זאת כדי להוציא מוצרים ראשונים לשוק.

 

"חברת דומתוק הוקמה בשנת 2014 על ידי ערן בניאל ואביו פרופ' אברהם בניאל, ממקימי מעבדות מחצבי ישראל", ציין הורסקי. "השניים הקימו כבר לפני כשמונה שנים את חברת HCL, אשר המציאה טכנולוגיה למיצוי סוכר מפסולת עץ לתעשיית הפלסטיק והדלקים".

 

 

"99.7 אחוז ממשקל הסוכר שאנו מייצרים הנו סוכר רגיל"


את החברה הנוכחית, דומתוק, הקימו השניים לאחר שביצעו מחקר על מולקולות סוכרים. "את מולקולות הסוכר מעמיסים על מינרל-נשא בעל שטח פנים שכולו גומחות, ובכך לא מתבצעת כל מניפולציה על מולקולות הסוכר", אמר ערן בניאל. "התוצאה היא, שכאשר אותם מקבצי סוכר עמוסים מגיעים אל רצפטורי הטעם, אלו פורקים את הסוכר הן בכמות גדולה יותר והן למשך זמן רב יותר, זאת על אף שמדובר בכמות סוכר מופחתת".

 

"99.7 אחוז ממשקל הסוכר שחברת דומתוק מייצרת הנו סוכר רגיל", המשיך בניאל. "0.3 אחוז ממנו הוא אותו מינרל המאפשר להפחית כמויות, להשאיר את תחושת המתיקות לאורך זמן וכמובן לשמור על הטעם האהוב".

"אחת הבעיות המרכזיות בעולם כיום היא צריכת יתר של סוכר ומלח, המובילה בסופו של דבר לתמותה כתוצאה ממחלות לב, סכרת וכמובן השמנת יתר. לכן, כל גופי הבריאות המובילים בעולם פועלים כיום למען הפחתת הסוכר בצורות שונות, לרבות חקיקה בנושא והטלת מיסים", דן הורסקי על ההשלכות הבריאותיות של הפחתת סוכר במוצרי המזון.

 

"בנוסף, מופעלים לחצים רבים על חברות המזון להפחתת כמויות הסוכר, אך צריך לזכור שיכולתן מוגבלת, בעיקר בשל העובדה שהצרכנים מעוניינים בטעם של הסוכר ללא כל טעמי לוואי. לכן הטכנולוגיה של דומתוק פורצת דרך בשוק המזון", סיכם הורסקי.

 

 
 
 
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by